Search This Blog

Friday, November 13, 2009

Outsourcen in India goed voor zestig miljard dollar in 2010

Een onderzoek van het Amerikaanse NASSCOM (The National Association of Software and Service Companies) en consultancybedrijf McKinsey and Co. wijst uit dat outsourcing naar India in 2010 goed kan zijn voor een omzet van zestig miljard dollar. Dit betreft het outsourcen van software- en helpdeskdiensten, waarvan Indiase bedrijven wereldwijd meer dan helft voor hun rekening zouden gaan nemen. De verwachting is namelijk dat tegen het einde van dit decennium de totale wereldmarkt voor outsourcing 110 miljard dollar zal gaan bedragen.

De huidige situatie is dat het Indiase bedrijfsleven wereldwijd goed is voor 65 procent van het offshoren van softwareontwikkeling en 46 procent op het gebied van softwarediensten.
 Totaal levert dit een omzet van zeventien miljard dollar op en biedt het werkgelegenheid aan ruim 700 duizend mensen. Om de omzet naar 60 miljard te laten groeien, zijn er echter flink wat investeringen nodig in de infrastructuur. Dit komt doordat er nog minimaal tien tot twaalf 'kennissteden' benodigd zijn voor het huisvesten van werknemers, kantoren en vliegvelden. Deze kennissteden zouden dan aan minstens 1,6 miljoen werknemers en hun gezinnen onderdak moeten kunnen bieden.
Door Jeroen P Hira