Search This Blog

Thursday, January 7, 2010

Data Center Outsourcing en Utility Infrastructure Solution


Atos™ Infrastructure Solutions
Atos™ Infrastructure Solutions

De Atos Infrastructure Solutions omvat drie oplossingenkaders met diverse benaderingen die aan klanten kunnen worden aangeboden op basis van het instapmodel, volwassenheid van het ICT-landschap, de behoeften op grond van de organisatie en applicaties.

Deze oplossingenkaders zijn:
  • Data Center Outsourcing,
  • Dedicated Infrastructure
  • en Utility Infrastructure.
De kaders staan tevens voor fasen van volwassenheid bij de beschouwing van het traject naar een volledig flexibele en aanpasbare ICT-infrastructuur die in harmonie is met de bedrijfsstrategie.

Data Center Outsourcing


Data Center Outsourcing biedt een effectieve manier om IT-activa en/of IT-bronnen over te brengen zonder op de kwaliteit van de dienstverlening in te leveren, binnen de grenzen van een goed gedefinieerd traject voor contractuele servicegerichte verbeteringen. De oplossing bestaat doorgaans uit een combinatie van standaard en/of met de klant nader afgesproken diensten.

Dedicated Infrastructure


Dedicated Infrastructure biedt niet-gedeelde (niet op utilities gebaseerde) oplossingen waarbij de consolidatie van diensten en/of platforms inbegrepen kan zijn. Deze oplossingen worden verleend als Standard Server Management (op locatie bij de klant) of op een datacentrum van Atos Origin met standaard Wintel, Unix en Linux of Bespoke Server Management.


Utility Infrastructure


Utility Infrastructure biedt een flexibele, op pay-per-use-basis gelaagde opslag van dataverwerking en gedeelde infrastructuuroplossingen.
De klant dient een verzoek in op basis van een van de diverse instapmodellen, zoals applicatiemigratie, consolidatie/centralisatie, beveiligingsrisico’s, hoge beschikbaarheid, een reductie in de back-officekosten, flexibiliteit in de kosten (om groei zichtbaar te maken en het bedrijfsvolume te verlagen), databeheer en het voldoen aan gestelde normen, en/of de beëindiging van apparatuur of landschappen.

De solutions architect stelt allereerst vast welk oplossingenkader geschikt is en of een optimale combinatie van meer dan één kader vereist is als beginpunt. In het voorstel aan de klant komen onder meer de uitvoerbaarheid en de snelheid waarmee de klant van links naar rechts verplaatst kan worden om de maximale waarde uit het bedrijf te halen aan de orde, alsmede de flexibiliteit en de kwaliteit van de dienstverlening, terwijl er tevens aandacht is voor de logische en/of fysieke consolidatie van applicaties, systemen en mogelijk ook netwerken en de ontwikkeling van een sterke vraaggerichte organisatie.

Als er eenmaal overeenstemming is op het niveau van de mogelijke oplossingen wordt het Engagement Model gekozen dat het beste is toegesneden op een professionele relatie (contract) met betrekking tot de oplossing.